Pri Svidníku sa plánuje výstavba veterného parku za 51 miliónov eur

29.03.2010 Svidník

Bratislava 29. marca (TASR) - Spoločnosť Windpark Šemetkovce, s.r.o. , plánuje pri obciach Šemetkovce a Vagrinec v okrese Svidník výstavbu veterného parku (VP) so 17 veternými elektrárňami, každú s výkonom 2 MW.
Predpokladané investičné náklady na VP sa odhadujú na približne 51 miliónov eur. Vyplýva to zo správy o posudzovaní vplyvov investície na životné prostredie (EIA).
Výstavba veterného parku sa má začať na jeseň tohto roka a trvať má približne pol roka. Začatie prevádzky sa predpokladá v 4. štvrťroku 2011, pričom by zariadenia mali fungovať 25 rokov. Veterný park bude počas svojej prevádzky trvale zaberať približne 2,85 ha pôdy.
Počas výstavby VP vznikne potreba zamestnať 40 až 60 miestnych pracovníkov. Pri prevádzke VP nevznikajú špeciálne požiadavky na pracovné sily, prevádzka je bez trvalej obsluhy. Pravidelné servisné práce si budú vyžadovať troch zamestnancov odbornej servisnej firmy.
Windpark Šemetkovce, s.r.o. , Bardejov vznikla v júni 2007. Predmetom jej činnosti je výroba elektriny vyrobenej z obnoviteľných zdrojov výrobným zariadením s celkovým inštalovaným výkonom do 5 MW vo veterných elektrárňach. Jediným spoločníkom firmy je Interconsult, s.r.o. , Bardejovská Nová Ves.
 

Vyberte región